2012-06-09 Officiële opening Elzenhof

Bron www.lekkerlandsnieuws.nl ook voor meer foto’s.

Wethouder opent Sportfokkerspark Elzenhof in Nieuw-Lekkerland

NIEUW-LEKKERLAND – Met het doorknippen van een oranje lint bij de ingang van het terrein aan de Middelweg, heeft wethouder André Hoogendoorn zaterdag 9 juni het Sportfokkerspark Elzenhof in Nieuw-Lekkerland geopend. Drie jaar lang werd er met zo’n twintig vrijwilligers van de Nieuw-Lekkerlandse Konijnen en Pluimvee Fokkersvereniging (NKPV) aan gewerkt om de oude volkstuinen om te toveren tot het huidige fokkerscomplex. Op het vierduizend vierkante meter tellende terrein staan schuurtjes en mogen leden van de NKPV dieren zoals kippen, konijnen, duiven, eenden en ander pluimvee houden.

“Het is hier zo mooi, dat als je hier rondloopt, je nooit meer op vakantie wil,” vertelde Arie de Groot, voorzitter van de NKPV, zaterdag tijdens de officiële opening van het complex. “Het was hier één grote bende met rommelige volkstuinen. De afgelopen drie jaar hebben we er met man en macht aan gewerkt om dit resultaat te krijgen en daar zijn we trots op. Er zijn nieuwe schuurtjes gebouwd en geplaatst, er ligt drainage in de grond en er is elektriciteit. Nu hebben we één van de mooiste of misschien wel de mooiste fokkerslocatie van heel Nederland,” aldus De Groot.

Wethouder André Hoogendoorn van Nieuw-Lekkerland vertelde blij te zijn met het nieuwe complex. “Ik ben ontzettend blij dat dit tot stand is gekomen. Het heeft de gemeente wel wat eurootjes gekost, maar de fokkers kunnen op deze manier optimaal van de beesten genieten. En dan niet binnen vanachter hun computer, maar in de buitenlucht bij de molens.”

Het nieuwe complex is in principe alleen toegankelijk voor leden van de fokkersvereniging. Op dit moment telt de club zo’n 220 leden, waarvan tachtig uit Nieuw-Lekkerland.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s